Tomme de Savoie καθημερινά στο τραπέζι μας!

 

Αυτό το τυρί προέρχεται από τη Σαβοΐα, μια περιοχή στην ανατολική συνοριακή περιοχή της Ελβετίας, όπου οι τυροκόμοι είναι γνωστοί για τα τυριά τύπου Tomme.

 

Η λέξη "tomme" έχει διττή έννοια και αναφέρεται στο σχήμα της ρόδας του τυριού καθώς επίσης και στο ότι το προϊόν παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας γάλα από περισσότερα από ένα κοπάδια και συνοδεύεται από το όνομα της περιοχής όπου παράγεται.

 

Στο Provence deli βρίσκουμε το Tomme de Savoie, ένα τυρί που παράγεται από το μείγμα αγελαδινού μή παστεριωμένου γάλακτος τριών διαφορετικών φυλών (Tarine, Abodance & Montbéliarde), με ημίσκληρη υφή, ανοιχτό κίτρινο χρώμα, μικροσκοπικές τρύπες στο εσωτερικό του.

 

Το Tomme de Savoie είναι ένα εξαιρετικό επιτραπέζιο τυρί με προσιτά γήινα και βοτανικά αρώματα στα οποία διακρίνεται το μανιτάρι και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για το καθημερινό τραπέζι.