Πολλοί ρωτούν πως να τα συντηρήσω καλύτερα τα τυριά μου στο ψυγείο ή μήπως να τα αφήσω στο μπαλκόνι όπως κάνουν οι Γάλλοι? Εξηγούμαστε: 1) οι Γάλλοι τα αφήνουν έξω γιατί έχουν θερμοκρασίες από τον Οκτώβριο και έπειτα που επιτρέπουν την συντήρηση. Εμείς πάλι όχι αν εξαιρέσουμε (κάποια) από τα βράδια του χειμώνα. 2) στο ψυγείο το καλύτερο σημείο είναι στα συρτάρια με τα λαχανικά. καλό θα ήταν ωστόσο να βάλουμε και μια μουσκεμένη πετσέτα για να αυξήσουμε την υγρασία. όσο και αν ακούγεται περίεργο αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η υγρασία παρά η θερμοκρασία. ένα τυρί μπορεί να αντέξει και στους 12 βαθμούς αρκεί να έχει πολύ υγρασία. 3) στα περισσότερα τυριά το όπτιμουμ της κατανάλωσης είναι σε λίγες μέρες από την αγορά τους, για αυτό καλό θα ήταν να αφήσετε την παλαίωση τους σε αυτούς που το έχουν ως επάγγελμα.