Στην παραπάνω ερώτηση, η απάντηση που ακούγεται περισσότερο είναι τα γλυκά κρασιά. Αυτό θα μπορούσε να ισχύσει αν όλα τα μπλε τυριά ήταν ίδια και είχαν στιβαρό σώμα και πλούσιες οξύτητες όπως το Roquefort ή το Cabrales. Όμως επειδή υπάρχουν δεκάδες άλλα μπλε τυριά κατώτερα αλλά και ανώτερα ποιοτικά του ροκφορ με πιο γλυκές νότες και ισορροπημένο χαρακτήρα όπως η Gorgonzola, ο συνδυασμός τους με ένα φρουτώδες ξηρό κρασί όπως τα αλσατικά riesling ενδείκνυται περισσότερο. Αν δε, υπάρχει αντιστοφή της ιεραρχίας και στο δείπνο έχει και συνέχεια με άλλα πιάτα, τότε τα λευκά αρωματικά είναι μάλλον η μόνη επιλογή για να μην επηρεάσουμε την γεύση μας. ΥΓ εναλλακτικά και με την κατάλληλη βοήθεια της κάβας, μπορείτε να στραφείτε στα γερμανικά λευκά που χάρη της νομοθεσίας τους υπάρχει διαβάθμιση της γλυκύτητας τους ανάλογα με το ποσοστό των σακχάρων που περιέχουν. Εμείς επιλέξαμε ανάμεσα από τις προθήκες μας να δοκιμάσουμε το Bleu de Severac με το Riesling του Αλσατού Lorentz και ο συνδυασμός τους ήταν ιδανικός!