Comte skewers

 

Ξεχάστε τυχόν αντιλήψεις ότι δεν συνδυάζονται τα θαλασσινά με το τυρί!

 

Σας προτείνουμε μια ανάλαφρη για το καλοκαίρι πρόταση να την απολαύσετε με τους φίλους σας!!!

 

 Σουβλάκια με Comté & γαρίδες

 

Το Comte είναι ένα εκπληκτικά υπέροχο ταίριασμα για θαλασσινά όπως οι γαρίδες, τα χτένια και η πέστροφα.

Σε αυτό το πιάτο, το Comté μαρινάρεται σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και καρυκεύματα και συνδυάζεται με σοταρισμένες γαρίδες. Ένας συνδυασμός απλά υπέροχος!

Οδηγίες για 12 σουβλάκια

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί εξτρα παρθένο ελαιόλαδο (1/4 φλυτζανιού), χυμό λεμονιού (1 κ.σ.), το ξύσμα ενός λεμονιού, κύμινο (1/4 κ.σ.), μάραθο (1/4 κ.σ.) και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίξτε τη μισή μαρινάτα πάνω σε 12 μεγάλες ξεφλουδισμένες γαρίδες ώστε να καλυφθούν και την υπόλοιπη μαρινάτα πάνω σε 12 κύβους Comté 1εκ περίπου.

Λιώστε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέση-υψηλή θερμοκρασία. Περάστε με αλάτι και πιπέρι τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρετε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν ελαφρά.

Βάλτε από μια γαρίδα σε ένα μικρό ξύλινο σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα και προσθέστε από ένα κομμάτι μαριναρισμένου Comté.

Τοποθετήστε τα σε πιατέλα, σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!