Τι είναι η bresaola ? προέρχεται από την ιταλική λέξη bresada της διαλέκτου των Λομβαρδών από όπου προέρχεται. Αν και συνήθως την συναντάμε από 100% μοσχαρίσιο κρέας, η bresaola μπορεί να γίνει και με κρέας από χοιρινό, ελάφι άλογο κ.α. Η ποιότητα της διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το κρέας που χρησιμοποιείται η προέλευση του οποίου μπορεί να είναι από οπουδήποτε στον κόσμο. Η bresaola του Provence παρασκευάζεται αποκλειστικά από μοσχαρίσιο κρέας της φυλής Piemontese που της χαρίζει ντελικάτα γλυκά αρώματα με νότες από κεράσι.