Τυριά & Μπίρα

Το 3o Cheese Event 2018 έχει θέμα «Τυριά & Μπίρα»

 

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί το πιο απροσδόκητο, ανατρεπτικό αλλά και αγαπημένο μας event του καλοκαιριού!!!

 

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τις μπίρες και τα τυριά που θα συνοδεύουν την καθεμιά.

 

Duchesse de Bourgondie

Βέλγιο, red ale

Απαλή και πλούσια γεύση με νότες από φρούτα του πάθους και σοκολάτα, με μακριά ξηρή και όξινη επίγευση.

Τα τυριά που την συνοδεύουν είναι Etivaz, Raclette Swiss - ελβετικά τυριά με γλυκό χαρακτήρα και νότες από ξηρούς καρπούς.

 

Flying Dog - Raging bitch

ΗΠΑ, ipa (india pale ale)

Το γλυκό βυνώδες σώμα έρχεται σε αντιπαράθεση με τα αρώματα πεύκου και γκρέιπφρουτ από τον λυκίσκο και εξωτικών φρούτων από τη μαγιά.

Τα τυριά που την συνοδεύουν είναι Ragusano, γραβιέρα Κρήτης - πικάντικα και στιβαρά τυριά με μακρά επίγευση. Το Ragusano από αγελαδινό γάλα με νότες ξηρών καρπών και η γραβιέρα Κρήτης με πλούσιο χαρακτήρα από βούτυρο και κρέμα.

 

Rochefort “6”

Βέλγιο, trappist

Πήρε την ονομασία της από την παλιά κλίμακα μέτρησης σε «Βέλγικους βαθμούς» που δεν χρησιμοποιείται πλέον σήμερα. Το κοινό την απόλαυσε πρώτη φορά το 1953. Κοκκινωπό καφέ χρώμα με πορτοκαλί και χρυσαφί ανταύγειες. Ελαφρύ σώμα με γήινες γεύσεις και βοτανικό χαρακτήρα. Εκλεπτυσμένη, ελαφρώς πικάντικη γεύση και μικρή καραμελένια επίγευση. Φυσική επαναζύμωση στην φιάλη.

Τα τυριά που την συνοδεύουν είναι Capo di Estate, Bleu de Termignon - γήινα και έντονα αρώματα μούστου με μακρά επίγευση και κρυσταλλική υφή από το αλάτι. Το Bleu de termignon είναι ένα φυσικώς μπλε τυρί με μή ελεγχόμενη ανάπτυξη του μύκητα.

 

Asylum

Ελλάδα, saison

Ελαφρώς θολή με άρωμα και γεύση φρούτων, νότες εσπεριδοειδών, αισθητή πολυπλοκότητα, ελαφρώς ξηρή, με πικάντικη επίγευση.

Τα τυριά που την συνοδεύουν είναι Valencay, Crottin, Taleggio

 

Μμμ… Τελικά μήπως τα τυριά ταιριάζουν καλύτερα με μπίρα???

Θα το ανακαλύψουμε παρέα το απόγευμα της 5ης Ιουλίου στην αυλή του Provence Deli

 

Provence back yard

 

 

Beers