Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.





Navigation
Τρόποι παραγγελίας
Μέθοδοι Πληρωμής

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Provence & House of wine γευστική δοκιμή

11 επιλεγμένα τυριά και πάνω από 35 κρασιά στην γευστική δοκιμή του Provence & του House of wine αυτήν την Κυριακή 05/03 από τις 13:00 έως τις 17:00 στον υπέροχο νέο χώρο του House of Wine.Διαβάστε περισσότερα

Provence @ Umami Alexandroupoli

Με ένα masterclass και μια ανοικτή γευσιγνωσία τυριών το Provence συμμετέχει στην μοναδική για την Β. Ελλάδα εκδήλωση. Σάββατο, 18:30 στο ξενοδοχείο Egnatia σε ένα μοναδίκο cheese and wine masterclass μαζί με τον Γιώργο Φλούδα της trinity wines θα δοκιμάσουμε κλασσικούς και ετερόκλητους γευστικούς συνδυασμούς, όπως Brie de Meaux με sparkling ρετσίνα και ένα πιπεράτο ωριμασμένο σε βαρέλια γκράπας τυρί με κλασσικό ξινόμαυρο. Το σύνολο των γευσικών συνδυασμών:

ΧΡΥΣΟΓΕΡΑΚΑΣ & FIOR D' ARANCIO

ΠΡΩΙΜΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ & BLU 61

GAETANO & ΛΑΔΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

SPARKLING RETSINA & BRIE DE MEAUX

ΑΣΥΡΤΙΚΟ & PECORINO SARDO

SYRAH & CONCIATO AL PEPE

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ & BOSCHETTO ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ

Tην Κυριακή 19/02 στον ίδιο χώρο παρουσιάζουμε σε ελεύθερη δοκιμή κάποια από τα καλύτερα τυριά μας: Brezain, Vacherin Mont d' Or κα. Σπεύσατε...

Τα 5 τυριά με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

1. BLU 61 ,

2. REBLOCHON LAITIER AOP ,

3. VACHERIN MONT D' OR AOP PETITE MODELE ,

4. MAROILLES ,

5. ROQUEFORT GENTILHOMME

Δείτε όλα τη γκάμα των τυροκομικών εδώ

Μπλε τυριά και κρασί

Στην παραπάνω ερώτηση, η απάντηση που ακούγεται περισσότερο είναι τα γλυκά κρασιά. Αυτό θα μπορούσε να ισχύσει αν όλα τα μπλε τυριά ήταν ίδια και είχαν στιβαρό σώμα και πλούσιες οξύτητες όπως το Roquefort ή το Cabrales. Όμως επειδή υπάρχουν δεκάδες άλλα μπλε τυριά κατώτερα αλλά και ανώτερα ποιοτικά του ροκφορ με πιο γλυκές νότες και ισορροπημένο χαρακτήρα όπως η Gorgonzola, ο συνδυασμός τους με ένα φρουτώδες ξηρό κρασί όπως τα αλσατικά riesling ενδείκνυται περισσότερο. Αν δε, υπάρχει αντιστοφή της ιεραρχίας και στο δείπνο έχει και συνέχεια με άλλα πιάτα, τότε τα λευκά αρωματικά είναι μάλλον η μόνη επιλογή για να μην επηρεάσουμε την γεύση μας. ΥΓ εναλλακτικά και με την κατάλληλη βοήθεια της κάβας, μπορείτε να στραφείτε στα γερμανικά λευκά που χάρη της νομοθεσίας τους υπάρχει διαβάθμιση της γλυκύτητας τους ανάλογα με το ποσοστό των σακχάρων που περιέχουν. Εμείς επιλέξαμε ανάμεσα από τις προθήκες μας να δοκιμάσουμε το Bleu de Severac με το Riesling του Αλσατού Lorentz και ο συνδυασμός τους ήταν ιδανικός!

Κρεμμυδόσουπα με creme fraiche

Κρεμμυδόσουπα με crème fraiche από τον Αλέξανδρο ΠαπανδρέουΔιαβάστε περισσότερα

Αφρός & Φυσαλλίδες, 18 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά, σαμπάνιες και «απλοί» αφρώδεις οίνοι συνεπαίρνουν τους ουρανίσκους εν όψει των εορτών.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 Αφρός & Φυσαλλίδες

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 14:00

Επαγγελματίες 14:00 – 20:00

Κοινό Είσοδος: 10€.

 

Διαβάστε περισσότερα

Quiche new Echire

Μια εξαιρετική τάρτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου με φίνο βούτυρο Echire, σπανάκι και δύο σπάνια γαλλικά μπλε τυριά.

Διαβάστε περισσότερα